Sap detox voor een gezond lichaam

Visolie gebruiken wel of niet
29 jan, 2021

Visolie gebruiken wel of nietAfgelopen dinsdag ben ik begonnen met een sapdetox kuur om mijn lichaam even rust te geven. Door de drukke december maand, veel stress ivm studie, wijn, chocola en veel suiker speelt de PCOS weer op. Mijn huid weer onrustiger, menstruatie die weer uitbleef en non stop behoefte aan suiker. En hier dus ook af en toe aan toe gegeven. Mijn alvleesklier heeft het weer zwaar te verduren gehad. Constante aanmaak van insuline om die bloedsuiker maar naar beneden te krijgen en de lever die overuren maakt om al die giftige stoffen maar te kunnen verwerken. Tijd om mijn spijsvertering dus even rust te geven.

3 Dagen sap detox: hoe was dat?

Via frecious slowjuice bestelde ik de sapjes. Je krijgt ze bevroren binnen, de groente wordt geschroefd in plaats van geperst en hierdoor blijven de meeste vitamines, mineralen en vezels intact. En dit vind ik dus erg belangrijk, want anders kun je net zo goed water gaan drinken!

Ik zal mijn ervaringen met jullie delen. Dag 1 ging prima. Nergens last van, geen honger of behoefte om te kauwen. Je mag gelukkig om de 2 uren een sapje nemen dus tegen de tijd dat ik honger kreeg mocht ik gelukkig alweer een nieuw sapje. Dag 2 begon goed maar rond het middaguur begon ik wat slap te worden. Daarnaast had ik het koud en beetje hoofdpijn. Dit is de fase dat je lichaam aan het ontgiften is. Rust en goed drinken is dan erg belangrijk. Omdat ik het vrij druk had was dat geen optie. Wel heb ik ervoor gezorgd goed water te drinken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Plus een dekentje over me heen, zodat niet alle energie in het warm houden van mijn lichaam gaat zitten. Dag 3 begon niet zo goed. Ik had de avond ervoor tot laat gewerkt en ik vermoed dat dat meespeelt. Ik werd wakker en was gelijk duizelig. Ik heb een banaan gegeten en hierna ging het gelukkig weer beter. De rest van de dag gewoon de sapjes genomen en dit ging top. Ik voelde mij erg goed, maar had enorme drang naar eten kauwen. Dus wat was ik blij dat dag 3 voorbij was en ik weer kon eten.

In januari zijn de shakes in de drogisterijen allemaal uitverkocht. Massaal wil Nederland zo snel mogelijk afvallen. Pfff dikke respect voor mensen die weer zijn gestart met shakes… Ik kan het niet, maar zou het ook echt niet willen. 3 dagen groente sapjes oké. Doel is reiniging lever en fit en energiek voelen. En dat gebeurd ook. Maar je doe je dit veel langer dan gaat je lichaam bouwstoffen missen. Die kun je niet opvullen met shakes of sapjes. Die haal je uit gevarieerd eten. Zonder die bouwstoffen krijg je haaruitval, broze nagels, vermoeidheid, doffe huid, slaapproblemen, darmproblemen, noem maar op! Ik promoot dus niet deze sapjes als vervanging van je voeding. Wel als detox of als aanvulling. Want hoe vaak haal jij nu werkelijk die 500 gram groente per dag? Als aanvulling kun je dan bijvoorbeeld dagelijks een flesje groentesap nemen, zodat je meer groente binnen krijgt.

Afgevallen met sap detox

Mijn resultaten: ik ben 2,2 kg afgevallen; dit komt omdat je lichaam vet gaat verbranden, hij gaat op z’n reserves draaien. Mijn huid is niet anders dan anders, maar sommigen krijgen ook pas na aantal dagen echt goed resultaat. Ik voel me fit, energiek en slaap ontzettend goed!!! Dus wil je een goede detox, dan raad ik je deze sapjes zeker aan, maar daarna gezond en gevarieerd eten voor de rest van je leven is nog veel belangrijker!

Wil je dit ook ervaren of kennis maken met de producten van Frecious Slow Juice? Gebruik de kortingscode ‘FITMETINGRID’ en ontvang 15 euro korting op je eerstvolgende bestelling.

Dit is de detox die ik heb ondergaan. Maar de kortingscode geldt voor alle producten van Frecious!

Lees ook

GeZONd zonnen

GeZONd zonnen

De zon is fijn. Meer dan fijn. GeZONd zelfs. Want door de zon maken we belangrijke hormonen en vitamines (vitamine D) aan. Maar wanneer we niet verstandig zonnen, kunnen we ons er ook akelig door voelen. Jij herkent het vast wel; door de warme dagen kun je je...

Hooikoorts

Hooikoorts

Ben jij één van die miljoen Nederlanders die last heeft van hooikoorts klachten? Of ben jij een mogelijke kandidaat om hooikoorts te ontwikkelen? Er komen namelijk jaarlijks veel nieuwe gevallen bij. Zelfs op oudere leeftijd kun jij nog hooikoorts...

Artikel over FAMAZING in Leeuwarder Courant

Artikel over FAMAZING in Leeuwarder Courant

Angelique, Janette en 73 andere vrouwen leren over zelfliefde in Bakkeveen Yoga, ademwerk en leren hoe voeding invloed heeft op hoe je je voelt. Vijfenzeventig vrouwen hielden zich in Bakkeveen de hele dag bezig met zelfliefde. Op het terras van restaurant De...

ONTVANG GRATIS
INGRID’S INSPIRATIEMAILS

In mijn inspiratiemails geef ik tips, inzichten en deel ik handige weetjes over hoe jij de beste versie van jezelf kan worden. Vul hieronder je gegevens in ontvang Ingrid’s inspiratie maandelijks in je inbox!