SUPPLEMENTEN

Hier vind je een overzicht van mijn favoriete supplementen

“Waarom supplementen? Je bent toch een voorstander van de kracht van voeding?” Dit soort reacties hoor ik wel eens wanneer ik iets uitleg over supplementen. Als er iemand is die dagelijks bezig is met de kracht van eerlijk, onbewerkt, gevarieerd voedsel is, dan ben ik het wel. Als je tekorten wilt voorkomen en daarmee je gezondheid wilt optimaliseren, zijn écht voedsel, een gezonde leefomgeving, beweging en ontspanning dé pijlers. Toch zie ik ook dat supplementen een snelle en positieve wending kunnen geven aan iemands gezondheid. Althans, goede en hoogwaardige supplementen. Ik stel hoge eisen aan een supplement. De supplementen hieronder zijn allemaal goede en hoogwaardige supplementen.

En waarom nog meer? We leven in een bijzondere stressvolle tijd. Velen zijn naast moeder, ook; werkende, liefdevolle partner, gezellige vriendin, vrijwilliger en dan wil je ook nog even je socials bijhouden. Te veel dingen in te weinig tijdsbestek. Stress rooft vele vitamines en mineralen. Dus in deze tijd, met onze hoeveelheid stress is het aan te raden om extra ondersteuning te bieden met supplementen.

Maar er zijn meer redenen waarom ik een voorstander ben van voedingssupplementen. Allereerst omdat het simpelweg niet altijd lukt om met voeding je lichaam in balans te brengen. Een voorbeeld; je moet 4 – 6 keer per week vis eten wil je een goede vetzuurbalans creëren. Daarnaast kunnen we bepaalde vitamines en mineralen niet gemakkelijk zelf aan maken en hebben we dus massaal tekorten daarin. En helaas is onze voedingsbodem behoorlijk uitgeput. Onze voeding bevat minder vitamines en mineralen dan een aantal jaren geleden.

Dit is de reden dat ik af en toe ‘bij slik’. Afhankelijk van de periode (winters vitamine D) en de omgevingsfactoren die spelen (stress, weerstand etc). Mijn favoriete basissupplementen, die ik elke dag neem, zijn:
1. Visolie Eqology
2. Magnesium Acti Mag Plus
3. Vitamine D3/K2 (DK mulsion / Eqology)

Belangrijk:

 • Wanneer je niet goed weet welk supplement je het beste bij jouw klachten kunt nemen kun je een afspraak maken voor een telefonisch consult of een advies via de mail.
 • Wanneer je twijfelt over de combinatie van jouw medicatie samen met supplementen, neem dan altijd contact op met je arts. Ik ben hier niet verantwoordelijk voor.
 • Ik heb ongelofelijk veel goede succesverhalen van ervaringen van cliënten met bepaalde supplementen. Helaas mag ik deze hier niet vermelden. Dit wordt gezien als het hanteren van een gezondheidsclaim die bij wet verboden is. Alleen gezondheidsclaims die op de Europese lijst van goedgekeurde claims mogen vermeld worden.
 • Een supplement is geen vervanging voor gezonde voeding. Evenwichtige en gevarieerde voeding en een gezonde levensstijl zijn belangrijker. Een voedingssupplement vervangt dit niet.
 • Raadpleeg een deskundige als je zwanger bent, borstvoeding geeft, of als je medicijnen gebruikt en/of ziek bent.
 • Als je meer wilt weten over de toepassing van een supplement, of het past bij jouw klachten, kun je altijd een afspraak maken voor een supplementen advies.
 • De kortingscode staat bij het product aangegeven, of er is een automatische doorklik link waarbij de korting automatisch berekend wordt. Wil je toch de code liever gebruiken?
  0427531 = kortingscode Energetica Natura
  ingrid10 = kortingscode Vitakruid