Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de cursussen, bloedtest of andere diensten? Vind hier jouw antwoord!

Gezondheid algemeen, fit voelen

Ik heb allerlei vage klachten, wat kun jij voor mij betekenen?

Wanneer je je signalen maar lang genoeg negeert gaat je lichaam op een gegeven moment tegenstribbelen. En dat uit zich in verschillende vage klachten. Niet luisteren naar het fluisteren van je lichaam betekent dat ie moet gaan schreeuwen om jou aandacht te krijgen. Ik kan met je kijken waar je klachten vandaan komen. En belangrijker; wat je lichaam nodig heeft, behoefte aan heeft. Denk hierbij aan voeding, leefstijl en bepaalde supplementen indien er bijvoorbeeld tekorten of disbalansen zijn. Bedenk dat een gezond lichaam niet hapert. Die laat jou shinen en barsten van de energie!

Ik heb last van m’n hormonen; stemmingswisselingen en soms heftige emoties. Dat hoort er toch gewoon bij?

Dat hoop ik toch niet. Dat zou de kwaliteit van leven voor de vrouw toch een stuk laten afnemen 😉 ? Het is inderdaad zo dat je als vrouw met meer hormonale schommelingen hebt te maken dan een man. Maar dat betekent zeker niet dat je af en toe ellendig, rot en een hormonale heks moet voelen. Zeker niet. Door het online programma te volgen leer je te leven volgens je cyclus, maar ook te begrijpen waar deze klachten vandaan komen, en nog beter; wat je er tegen kunt doen! Kijk onder aanbod wanneer het programma weer start.

Ik vermoed dat ik burnout achtige klachten heb, jij hebt ervaring hiermee. Wat moet ik doen?

Opgebrand, uitgeput, overspannen, burn-out…. Super veel vrouwen (en mannen) die ik bij mij op consult zie, komen binnen met deze klacht. In een wereld waarin zo ongelofelijk veel van ons wordt verwacht, waar we vullen in plaats van voeden en waar we doordenderen in plaats van ontspannen ga je op een gegeven moment tekorten ontwikkelen en disbalansen ervaren. Door middels van de EMB bloedtest kunnen we kijken waar de eventuele tekorten en disbalansen zich bevinden. In een (online of fysiek) consult zal ik je alles uitleggen en hierna ontvang je nog een persoonlijk behandelplan waarin ik adviezen geef op het gebied van voeding, leefstijl en supplementen. Alles om jou zo snel mogelijk weer fit, energiek en levenslustig te krijgen!

Ook voor jongeren/tieners en voor 40+ vrouwen?

Kan mijn dochter (14-20 jr) ook bij jou terecht?

Dat kan. Maar alleen als je dochter er zelf ook voor openstaat.

Ik zie op tegen de overgang, heb jij tips?

Wist je dat de mensen in de ‘Bleu Zones’ (dat zijn gebieden in de wereld waar de mensen langer en gezonder leven) eigenlijk helemaal geen overgangsklachten hebben? Dus als jij ervoor zorgt dat je hormonen al voor de overgang in balans zijn, dan zul je zien dat je fluitend de overgang doorkomt 🙂

Mijn huisarts schuift alles op ‘overgangsklachten’, kun jij mij helpen wat hier wel bij hoort en wat niet?

Overgang betekent de periode voor de daadwerkelijke menopauze. Deze periode kan wel een aantal jaar duren. Menopauze betekent dat de vrouw tenminste een jaar niet heeft gemenstrueerd.

Overgangsklachten kunnen vervelend zijn. Denk aan; opvliegers, onregelmatige menstruaties, stemmingswisselingen, slecht slapen, hoofdpijn, spier en gewrichtsklachten, droge vagina etc

Bovenstaande verschijnselen zijn symptomen die er van nature bij horen. Alleen zijn er bepaalde omgevingsfactoren die de heftigheid van de klachten kunnen beïnvloeden.

Inmiddels heb ik al honderden vrouwen mogen begeleiden en kan ik oprecht zeggen dat voeding, leefstijladviezen en supplementen een positieve invloed hebben op je hormoonhuishouding, gezondheid en psyche.

Vragen over menstruatie gerelateerde klachten

Ik heb last van een onregelmatige cyclus, veel bloedverlies, heftige buikpijn, kan dit anders?

Ja. Dit kan anders, maar moet ook anders. Je hebt toch geen zin om je als vrouw elke maand rot te voelen? Geloof mij; met simpele aanpassingen in je voeding en leefstijl (en soms met de juiste supplementen) kun jij je ook tijdens je menstruatie goed voelen.

Ik krijg medicijnen voor mijn snelle/traagwerkende schildklier, kan dit anders?

De schildklier is een heel gevoelig orgaan. Bij het minste of geringste kan die uit balans gaan. Ik kan met jou kijken of er bepaalde triggers zijn waardoor je schildklier uit balans gaat. Denk aan bepaalde vitamines/mineralen tekorten, voedingsintoleranties, stress, insulineresistentie etc. Stoppen met medicatie zal ik nooit aanbevelen. Dit dient altijd in overleg met een huisarts of internist te gaan.

Alles rondom zwangerschap en hormonen

Zwanger worden; ik zit al in medisch traject maar kun jij aanvullend advies geven over voeding en hormonen?

Naast het reguliere traject in het ziekenhuis is het aan te bevelen om je voeding en leefstijl ook eens goed onder de loep te nemen. Zo kan een teveel aan insuline (ook wel suiker hormoon genoemd) er namelijk al voor zorgen dat je geslachtshormonen uit balans gaan. Ik nodig je graag uit bij mij op consult of voor het online programma ‘Hormonen de baas’ waardoor je een hoop inzichten krijgt om je hormonen, voeding, leefstijl en gezondheid te optimaliseren. Wat de fertiliteit ten goede komt!

Heb je tips voor een goede zwangerschap?

Wist je dat de zwangerschap ook wel als kritische fase wordt gezien? Het is namelijk de blauwdruk van je kindje zijn/haar gezondheid. Hoe gezonder jij zwanger bent hoe gezonder het leven van je kindje zal zijn…..

Supplementen advies:

  • Folaat i.p.v. Foliumzuur slikken alvorens je zwanger bent > dus bij de zwangerschapswens al nemen (Folaat is de actieve vorm en wordt beter opgenomen dan foliumzuur)
  • Visolie Eqology (Je kindje heeft goede vetzuren nodig voor de ontwikkeling van de ogen en hersenen)
  • Multi mama Vitakruid (Alle vitamines en mineralen die nodig zijn voor een goede gezonde zwangerschap)
Hoe lang na een bevalling kan ik bij jou terecht? Moet ik eerst ontzwangeren?

Op zich staat daar geen limiet voor. Je bent ten allen tijde welkom. Echter is de kraamtijd een heftige, bijzondere en mooie tijd die gepaard gaat met veel veranderingen. Gun jezelf deze tijd; het wennen aan de veranderingen en je baby. Wanneer je er klaar voor bent ben je absoluut welkom!

Gewicht/afvallen

Ik heb alles geprobeerd, maar wil zo graag afvallen! Kun jij me helpen?

Afvallen is vaak geen gebrek aan discipline, maar hormonen die met je aan de haal gaan. Je zult merken dat wanneer je hormonen in balans zijn het afvallen als vanzelf gaat. In mijn 10 weekse online training leer ik je alles over de hormonen. Wat heeft stress met niet afvallen te maken? En je vrouwelijke hormoon oestrogeen? Of het suiker hormoon insuline met toename van buikvet? Het komt allemaal aan bod in de training. Daarnaast ontvang je ook nog elke week recepten die hormoonproof zijn. Zo hoef je niet zelf te bedenken wat gezond is en wat niet. Lekker makkelijk toch 🙂

Anticonceptie

Wat raad je aan qua anticonceptie?

Dat is lastig beantwoorden. Ik kijk naar de persoon en haar wensen. Aan de hand daarvan kan ik een aanbeveling geven op het gebied van anticonceptie.

Vragen over het online programma ‘Je hormonen de baas’

Voor wie is het online programma bedoeld?

Het online programma is bedoeld om vrouwen op weg te helpen naar de beste versie van hunzelf. Vrouwen die weer willen shinen! Het programma biedt inzicht in je hormoonhuishouding, je voedingspatroon en je leefstijl. Je zult zien dat je door de tips en adviezen handvatten krijgt aangeboden waardoor je je hormonen de baas wordt en blijft!

Hoeveel tijd ben ik er aan kwijt, om alles te volgen?

Het programma bestaat uit modules met tekst, filmpjes, hormoonproof voedingsschema’s en webinars. Het is een programma gebaseerd op leefstijl verandering. Dat betekent dat het niet een ‘quick fix’ methode is. Het kost tijd, energie en inzet om de leefstijl verandering tot stand te brengen. Het lichaam gedijt namelijk het beste om duidelijkheid en structuur. Elke vorm van verandering heeft tijd nodig. Gun jezelf deze tijd. Je zult zien: “Wanneer de hormonen in balans zijn, ontstaat er magie”.

Ik kan niet bij ieder webinar zijn, is dat erg?

Wekelijks vindt er een webinar plaats. Voorafgaand van het webinar kun je je vragen via de mail indienen. Tijdens het webinar beantwoord ik al jullie vragen (anoniem). Het webinar wordt opgenomen en dit kan op elk gewenst tijdstip teruggekeken worden.

Ik vind het niet zo fijn mijn persoonlijke klachten online te delen met een groep, kan ik niet beter een persoonlijk consult doen?

Dat snap ik helemaal. En dat hoeft ook niet. Jullie zien mij, maar elkaar niet. Ook de vragen worden anoniem behandeld. Daarnaast is er nog een persoonlijke anonieme chat waar je ook je vragen kan stellen.

Hoe vaak per jaar start het programma?

Dat weet ik nog niet zeker. Maar ik vermoed 2 keer per jaar (voorjaar en najaar).

Vragen over het bloedtest traject

Hoe werkt een vingerprik?

Als je een bloedtest besteld, ontvang je een filmpje waarin ik alles uitleg. Het vingerprikje is een eenvoudig mechanisme waarmee je jezelf een prikje geeft (niet pijnlijk), waarna een druppel bloed ontstaat.

Wanneer moet ik het anamnese formulier terug sturen?

Je ontvangt het anamnese formulier wanneer je digitaal een afspraak hebt gemaakt voor de bloedtest. Het formulier mag je ingevuld retour sturen naar administratie@ingridwassenaar.nl Het liefst tenminste 5 dagen voor het consult.

Is verwijzing noodzakelijk?

Nee hoor, je bent altijd welkom om aan je hormonen, voeding, leefstijl en gezondheid te werken!

Worden bloedtest kosten vergoed door verzekering?

Nee helaas niet…

Wat is het verschil met bloedprikken via huisarts of ziekenhuis?

We zien het steeds vaker; ogenschijnlijk gezonde mensen die toch met allerlei vage klachten te kampen hebben. In veel van die gevallen is het voor de huisarts een raadsel wat aan de klacht(en) ten grondslag ligt. Diverse gesprekken -soms ondersteund met enkele reguliere onderzoeken- geven vaak nog geen duidelijkheid en regelmatig wordt de patiënt zonder effectief advies weer naar huis gestuurd. Het kan echter zeer waardevol zijn om verder te kijken naar de oorsprong van de klachten. De EMB test kan dan het ontbrekende puzzelstuk vormen. De EMB (energetisch morfologisch bloedonderzoek) is een aanvulling op de anamnese die ik bij je afneem.

Ik durf mezelf niet te prikken, wat nu?

Geen probleem. Je bent altijd welkom bij ons op kantoor. Je kunt een afspraak maken met administratie@ingridwassenaar.nl en mijn collega zal ervoor zorgen dat wij de bloedtest bij je afnemen.

Ik wil dolgraag het programma en/of bloedtest bij je doen, maar prijstechnisch zit ik wat lastig, is een financiële regeling mogelijk?

Ja dat is zeker mogelijk. Ik vind het belangrijk dat een ieder de kans kan krijgen om aan haar/zijn gezondheid te kunnen werken. Betaling in termijnen is altijd mogelijk. Wanneer persoonlijke consulten of het online programma niet haalbaar is voor jou is het ook mogelijk om bij een lezing van mij aanwezig te zijn. Hier zal ik de basisregels met betrekking tot voeding, hormonen en gezondheid uitleggen.

Ik woon ver van Leeuwarden, kan ik online een consult bij je plannen?

Afstand is geen probleem. De bloedtest wordt opgestuurd en het consult kan online plaats vinden (bijvoorbeeld via teams of via whatsapp beeldbellen).

Visolie

Waarom is visolie zo belangrijk?

Visolie is iets wat ik elke vrouw/man adviseer die bij mij komt.

Waarom? Omega3 is een essentieel verzuur die je lichaam niet zelf kan aanmaken. In ons huidige Westerse voedingspatroon krijgen we te weinig omega3 vetzuren binnen waardoor de verhouding vetzuren niet in balans is.

Omega3 heeft vele gezondheidsvoordelen voor je lichaam en hersenen. Zo werkt het onder andere ontstekingsremmend, zorgt het voor een flexibel celmembraan (waardoor vitamines en mineralen beter opgenomen worden en afvalstoffen beter afgevoerd worden) en is het nodig voor een goed werkend brein (je hersenen bevatten voor 60% vetten en dienen dus gevoed te worden).

Waarom adviseer jij visolie van Eqology, kan ik het niet gewoon in de winkel kopen?

Ik vind het belangrijk dat mijn visolie van goede afkomst is en zo weinig mogelijk vervuild is. De visolie van Eqology is afkomstig uit de Arctische zee. Daar waar de minste vervuiling is. Daarnaast zijn er op de markt heel wat firma’s die visolie aanbieden, tegen een breed scala aan prijzen (die op het oog nogal uiteen lijken te lopen). Schijnbaar goedkopere producten zoals (bijvoorbeeld van de Hema, Kruidvat en de Tuinen) bevatten lage doseringen van de werkzame stoffen (het gaat om de werkzame stoffen EPA en DHA); je moet heel wat capsules slikken om aan wetenschappelijk werkzame doseringen te komen waardoor het product ineens een stuk duurder blijkt te zijn. Eqology visolie is hooggedoseerd (EPA/DHA) en een zuiver product. Wanneer je geïnteresseerd bent kun je de visolie via mijn website bestellen en ik zorg voor de rest.

Zit ik gelijk aan abonnement vast, of kan ik het eerst even proberen?

Eqology gaat voor kwaliteit. Een korte tijd visolie gebruiken zet geen zoden aan de dijk. De cellen moeten goed gevuld worden. Daarom is Eqology alleen in abonnementsvorm van 6 maanden te verkrijgen. Je kan dus stoppen na 6 maanden gebruik of doorgaan zo lang je wilt. NB. Er is wel een 14 dagen retourbeleid mogelijk. Wil je de visolie liever eerst even proberen? Dat kan. Ik heb probeerzakjes liggen.

Is dit ook voor mannen?

Begeleid je ook mannen naar een gezondere levensstijl?

Jazeker. Ook mannen verdienen het om zich fit, energiek en gezond te voelen.