Wil jij je STRALEND, ENERGIEK en SEXY voelen?

Doe mee met het online programma ‘Hormonaal FAMAZING’;
word je hormonen de baas en voel je weer amazing!

start: 29 januari 2024

De link tussen vage klachten en hormonen

Een tijd geleden stond ik op het punt waar jij je nu wellicht bevindt. Ik was extreem moe, mijn haar viel uit, had chronische rugpijn, mijn menstruaties waren onregelmatig, was uitgeblust (en ging burn-out) en ontwikkelde zwangerschapsdiabetes. Het leek vanaf de buitenkant dan misschien allemaal oke, maar ik kon niet de Ingrid zijn die ik wilde zijn. Wat nu, achteraf heel duidelijk is: mijn hormonen waren een innerlijke kermis aan het vieren. Dit alles besefte ik toen niet, al was ik destijds (docent) verpleegkundige. Ik miste de link naar mijn voeding, leefstijl en hormonen.

De invloed van hormonen

Hormonen hebben een enorme invloed op ons welzijn, onze stemming, ons energieniveau en onze algehele gezondheid. Het is geen geheim dat veel vrouwen worstelen met hormonale onevenwichtigheden. In mijn vorige programma’s zaten niets voor niets zoveel vrouwen die klaar waren met het ‘ik voel me een vaatdoek’ gevoel, maar twee goeie weken in een maand, heftige menstruaties, hoofdpijn, laag libido of niet alles uit het leven kunnen halen doordat je je niet on top off the world voelt.

Maar hier is het goede nieuws: je hoeft niet langer machteloos te voelen!

Hormonaal FAMAZING is ontwikkeld door experts in hormonen en gezondheid om jou de tools, kennis en ondersteuning te bieden die je nodig hebt om jouw hormonen de baas te worden en een gezonde balans te bereiken. Dit programma gaat verder dan alleen maar controlebestrijding; het richt zich op de aanpak van de worteloorzaken van hormonale onevenwichtigheden en het creëren van een duurzame transformatie.

Hormonen bepalen alles

 • Je gezond, vitaal en sterk voelen?
  Dat doen je hormonen.
 • Je zelfverzekerd voelen?
  Ook je hormonen.
 • Een glow op je huid?
  Je hormonen.
 • Je blij, opgewekt, zelfs vrolijker voelen?
  Je hormonen.
 • Een scherp brein?
  Hormonen.
 • Lekker slapen en uitgerust wakker worden?
  Allemaal je hormonen.

Zoals je ziet; hormonen spelen een cruciale rol in bijna elk aspect van ons leven. Maar het mooie is, we hebben grotendeels invloed op onze hormonen. En dus ook op de kwaliteit van ons leven.  Door relatief simpele aanpassingen in dieet, slaap, stress en eet- en levensstijlgewoonten kun jij een breed scala aan symptomen, zoals vermoeidheid, stemmingswisselingen, gewichtsproblemen en nog veel meer voor altijd ‘goodbye’ zeggen.

De invloed van hormonen | Ingrid Wassenaar
Van bloeddruk tot spijsvertering tot gemoedstoestand tot waar je je vet opslaat. Hormonen bepalen en regelen alles.

HERKEN JE DIT?

❤ Je verlangt naar een constant hoog energieniveau.
❤ Je wilt gezond eten dat je tegelijkertijd energie geeft.
❤ Je zoekt naar manieren om te ontspannen en je minder prikkelbaar te voelen.
Je wilt dat je huid weer straalt en dat je haar gezond blijft.
Je hoopt op een comfortabele menstruatie zonder bijkomende klachten.
Je verlangt naar een stabiel humeur zonder veel stemmingswisselingen.

Zomaar een aantal veelvoorkomende klachten die ik veel zie en hoor.

Hormonale disbalansen herkennen | Ingrid Wassenaar

Wat gaat dit programma jou brengen?

 • Je krijgt inzicht in je hormonale stelsel en leert de oorzaak van jouw hormonale disbalansen herkennen
 • Je leert mijn persoonlijke hormoongeheimen
 • Je leert de grootste hormoon verstorende keuzes herkennen
 • Je begrijpt eindelijk hoe hormonen werken
 • Je weet precies welke stappen je kunt nemen om je hormonen weer in balans te krijgen
 • Je gaat je weer lekker in je vel voelen
 • Je ervaart weer meer energie
 • Je menstruatieklachten verdwijnen
 • Je stemming wisselt niet meer zoveel en je humeur knapt enorm op
 • Je leert hoe je kunt afvallen zonder op een streng dieet te moeten
 • Meer rust in je lijf en leven
 • Je ervaart geen hormonale schommelingen meer
 • Je zin in seks komt terug
 • Je snaaibuien en zin in zoet verdwijnen
 • Je spijsvertering optimaliseert en het opgeblazen gevoel verdwijnt

Hoeveel van bovenstaande punten zou jij graag weer willen ervaren?

Het hebben van hormonale klachten is een groot probleem in de huidige Westerse samenleving. Ook ik liep hier flink tegenaan. Als docent verpleegkundige zou je toch denken dat ik mijn lijf op en top kende. Niet dus. Van hormonen had ik eigenlijk weinig kaas gegeten. Sterker nog; Ik wist niet eens dat hormonen zoveel invloed hadden op mijn dagelijks functioneren.

Hormonaal FAMAZING voelen?
Word je HORMONEN DE BAAS!

WAT ZEGGEN ANDEREN

OVER MIJ EN DE VORIGE PROGRAMMA’S

In het begin vond ik de cursus heel confronterend, daarna super leerzaam. Het heeft mij vooral ook veel geleerd hoe mijn karakter mij soms in de weg staat. Zekers zou ik dit aanraden, het is toch belachelijk dat wij vrouwen ons eigen lichaam niet snappen! Dit zou een vak op school moeten zijn! Ik vond het positief dat alles in mooie, duidelijke en behapbare modules is. Niet alles in 1 keer zoals je bijvoorbeeld wel in een boek hebt. De begeleiding was GEWELDIG, Ingrid is zo enthousiast en vrolijk, maar ook eerlijk wanneer je zelf iets minder goed in je vel zit.

Willy

Ik heb de stappen in de cursus op mijn eigen tempo doorlopen en daar is het programma heel geschikt voor. De informatie is kort en bondig en gemakkelijk toepasbaar! Ideaal. Veel kennis had ik al maar ik paste het niet of te weinig toe. Deze cursus maakte me weer bewust en ga me de motivatie om ‘het gezond(er) leven’ weer op te pakken. De webinars vind ik echt een toegevoegde waarde. Samen met de vele info die je op de social media deelt.
Was top! Dankjewel.

Willeke

Ik ben nogal ‘zinnig’ qua eten, dus dat was spannend. Maar wat een wereld ging er voor mij open. En weet je wat leuk is? Ik lust veel meer gezonde voeding dan ik dacht. Nu een aantal maanden verder, heb ik een zachte buik (geen obstipatie meer), een mooie huid en bovenal heb ik veel energie en zit ik goed in mijn vel.

Anoniem

WAT KUN JE VERWACHTEN?

Tekst, video- en audio uitleg in diverse modules
Masterclasses met experts (onder andere met poepgoed, cyclusexpert, anticonceptie expert, stresscounselor, pcos expert, ademwerk etc) (afhankelijk van pakket)
Hormoonproof weekmenu’s & mijn favoriete recepten
Checklist om jouw hormonale disbalans te ontdekken
Praktische tools en tips die direct toepasbaar zijn
Hoe ondersteun je je spijsvertering?
Vraag & Antwoord sessies
Suppletieadvies
Besloten community
Een live dag met ontmoeting gelijkgestemden en nog meer inspiratie (afhankelijk van pakket)
Het meest complete online programma waardoor jij voor eeuwig en altijd je hormonen de baas bent en je kunt shinen en stralen en pralen als nooit tevoren.

Waar bestaat het programma uit?

Module 1 - De Wonderlijke Wereld van Hormonen

Ontdek de krachtige wereld van hormonen! Ontdek waarom ze een sleutelrol spelen in hoe we ons voelen en hoe we functioneren. Lees hoe ze samenwerken, wat hormoonverstoorders, ontdek het geheim van hormoonproof eten en krijg inzicht in je persoonlijke hormoonbalans. Klaar om jezelf in balans te brengen? Stap in deze reis door de wereld van hormonen!

Module 2 - Gezonde spijsvertering essentieel voor een evenwichtig hormoonstelsel

Wist je dat de maag, lever en darmen een cruciale rol hebben in je hormoonbalans. Ontdek hoe een gezonde spijsvertering essentieel is voor een evenwichtig hormoonstelsel. Lees waarom “goed eten” leidt tot “goed humeur” en ontdek de verborgen gevaren van hormoonverstoorders en leer hoe je deze kunt vermijden.

Detox je lever en laat je lichaam stralen door het te reinigen, ondersteunen en optimaliseren van je lever, terwijl je spijsvertering in topvorm komt.

Module 3 - Meer rust, minder stress

We gaan dieper in op de invloed van stress op je gezondheid en hormonen. Ontdek hoe stress je welzijn verandert en leer effectieve technieken om meer rust en minder stress in je leven te brengen. Leer hoe je de signalen van overbelaste bijnieren kunt herkennen en begrijpen en welke interventies je kunt inzetten om dit te herstellen. Doe de burn-out test om inzicht te krijgen in je mentale welzijn. Functioneer jij wellicht al tijden in je reserves?

Module 4 - Insulineresistentie en gewichtsbeheersing

Ontdek of jij insulineresistent bent met de handige checklist. Transformeer jezelf tot een vetverbrander en voel je weer fit, energiek en slank. Leer effectieve strategieën om overgewicht te voorkomen of te behandelen. Ontwikkel hormoonvriendelijke eet- en beweeggewoonten voor een gezond en evenwichtig leven

Module 5 - In harmonie met je cyclus

Leer hoe je optimaal gebruik kunt maken van zowel je mannelijke als vrouwelijke energie. Verdiep je in de wereld van vrouwelijke hormonen en transformeer van een “hormonale heks” naar iemand met weer zin in seks. Gebruik de handige checklist om te ontdekken of je geslachtshormonen progesteron, testosteron en oestrogeen in balans zijn. Leer over de symptomen, de impact op je lichaam en ontdek effectieve strategieën om ermee om te gaan.

Module 6 - Het kleine maar krachtige orgaan, de schildklier
Ontdek met de schilklier checker hoe het is bepaald met jouw schildklier. Leer hoe je jouw schildklier kunt optimaliseren door ondersteuning van de juiste vitamines en mineralen, aandacht voor je lever en darmen, en het temmen van stress. Je zult zien dat de schildklier invloed heeft op alles !
Module 7 - Mindset

We duiken in de transformerende kracht van je overtuigingen, bevestigingen en de uitdagingen van gedragsverandering. Maak je klaar om beperkende overtuigingen los te laten, het ongelooflijke potentieel van affirmaties te benutten en de moeilijkste hindernis van allemaal aan te pakken: gedragsverandering. Wat nodig is voor blijvende resultaat.

Maar er is meer!

Naast deze modules, zijn er ook wekelijks Q&A sessies (afhankelijk van pakket) met Ingrid om nog meer ondersteuning te kunnen bieden om ervoor te zorgen dat je alle nodige hulp krijgt tijdens jouw reis naar een betere hormoonbalans.

En nog meer!

Fantastische bonussen (afhankelijk van pakket) zoals:
• Supermarktsafari’s
• Suppletie advies bij elke hormonale klacht
• Podcast ‘Leven volgens je cyclus’
• Anticonceptie en tips
• Podcast met de poepdokter
• Toegang tot besloten community
• Ademhalingsoefeningen
• Podcast met een stresscounselor
• En nog meer!

Kortom, dit programma heeft elke vrouw nodig. Want het lijkt bijna de norm dat we ons uitgeblust, neerslachtig en futloos voelen. Maar geloof mij; No way. Dit kan echt anders! Ik heb het zelf mogen ervaren. We horen als vrouw te shinen, te bruisen van de energie en ons verdomd sexy te voelen. Heb je nog vragen? Lees dan de antwoorden op de meestgestelde vragen in de FAQ of mail naar: Info@ingridwassenaar.nl

Hormoonproof recepten | Ingrid Wassenaar

WELK PROGRAMMA WIL JE?

FAMAZING Balance

3x €133 per maand

(€399 totaal)

FAMAZING balance biedt een solide en goede basis om je hormonen de baas te worden en je weer amazing te kunnen voelen.

 • Online toegang tot 7 zeer uitgebreide modules
 • De modules bestaan uit; informatie, oefeningen, adviezen, recepten, video’s
 • Elke week verschijnt er een nieuwe module
 • Leren op je eigen tempo
 • Toegang tot de besloten community waar Ingrid regelmatig live gaat, inspiratie deelt en interactie heeft met leden. In deze community kan jij altijd al je vragen kwijt en word je extra geïnspireerd en gemotiveerd.
Extra:
 • 2x Vraag & Antwoord sessies voor persoonlijke begeleiding en verdieping.
 • Hormoonchecklist
 • Basissupplementen
 • Masterclass ‘Anticonceptie’
 • Basis advies bij meest voorkomende hormonale klachten

FAMAZING VIP

3x €266 per maand

(€798 totaal)

FAMAZING VIP is voor wie klaar is om zichzelf het allerbeste te gunnen en een energiek, gezond en gebalanceerd lichaam wil!

 • Alles van FAMAZING Balance & Boost.
Extra:
 • De eerste 25 aanmeldingen komen in een voxer (soort WhatsApp groep) en mogen elke week een vraag inspreken voor Ingrid. Dit is mega waardevol en biedt extra begeleiding.
 • Een mega toffe Live dag met Ingrid en waardevolle gastsprekers.
 • Wekelijkse Vraag & Antwoord sessies voor constante begeleiding en ondersteuning.
 • Ommetje app om met elkaar de motivatie om elke dag te bewegen.
 • Supermarktsafari
 • Diverse masterclasses zoals ‘Leven Volgens Je Cyclus’,  Mariëtte Boon over vetverbranding, Stresscounselor
 • In gesprek met een collega hormoontherapeut over de vrouwelijke cyclus

FAMAZING Boost

3x €193 per maand

(€579 totaal)

Met FAMAZING boost krijg je alles van Famazing Balance plus superwaardevolle extra’s voor een fitter, energieker en fijner leven.

 • Alles van de FAMAZING Balance.
Extra:
 • 4x Vraag & Antwoord sessie voor persoonlijke begeleiding en verdieping.
 • Meditaties en ademwerk
 • Leverdetox plan
 • Speciale bonus:  masterclass ‘Poepgoed’

Hoe werkt het?

Je ontvangt na je aankoop jouw online toegang tot de 7 modules.

‘Hormonaal FAMAZING’ is een  online persoonlijk ontwikkelingsprogramma gericht op de hormonen, voeding, leefstijl en mindset.

Je krijgt 24/7 toegang  tot dit programma. Het programma is  6 maanden lang beschikbaar (en voor €9,95 per maand als je langer gebruik wilt maken van het programma).

De modules bestaan uit:  werkboeken, weekmenu’s met hormoonproof recepten, video’s, Q&A’s, gastsprekers, podcasts en bonusmateriaal (afhankelijk van pakketkeuze).

In de besloten community zullen we elkaar inspireren en stimuleren tot het maken van de gezondere keuzes. Ik zal hier ook af en toe live gaan. We delen recepten en kunnen elkaar vragen stellen en reacties geven.

FAQ

Is het Hormonaal Famazing programma geschikt voor mij?

Dit programma is bedoeld voor elke vrouw in haar vruchtbare periode van het leven (ook wanneer je in overgang bent, maar niet wanneer je in de menopauze zit) die meer wil weten over hormonen, hoe ze onze gezondheid beïnvloeden, en hoe we onze levensstijl kunnen aanpassen om een optimale hormoonbalans te behouden. Als je worstelt met symptomen van hormonale onevenwichtigheden, of als je gewoonweg streeft naar een betere algehele gezondheid, dan is ‘Hormonaal FAMAZING‘ voor jou.

Hoe lang duurt het programma?

Hormonaal FAMAZING‘ is zo ontworpen om het in je eigen tempo te kunnen volgen. De zeven modules worden in een periode van 7 weken vrijgegeven, maar je kunt het programma langzamer of sneller doorlopen als dat beter bij je past. Het programma blijft na je aankoop nog 6 maanden toegankelijk voor je.

Is een termijnbetaling mogelijk?

Ja dat kan. Je kan in 3 termijnen betalen als je wilt.

Ik ben zwanger. Is het online programma iets voor mij?

Wanneer je zwanger bent is het super belangrijk dat je gezond eet en leeft. Je hebt een mini mensje in je groeien en dan is het belangrijk dat je zoveel mogelijk gezonde keuzes maakt die ten goede komen aan de ontwikkeling van het kind. Je kunt dus zeker meedoen aan het programma. Om inzichten te krijgen. Wat betreft je hormonen; je natuurlijke cyclus ligt even ‘stil’, dus is de situatie voor jou iets anders dan de rest van de vrouwen. Dit geldt ook voor de supplementen die geadviseerd worden.

Ik wil zwanger worden. Is het online programma dan iets voor mij?

Jazeker. Enorm aan te raden zelfs. We zien dat door het creëren van hormoonbalans je hormonen meer voor je gaan werken in plaats van tegen je. Dit kan een gunstige invloed hebben op je fertiliteit.

Ik zit in de overgang. Is het online programma dan iets voor mij?

Vrouwen in de overgang kunnen meer klachten ervaren van hun hormonen. Dit komt omdat de hormonen meer aan het schommelen zijn.Wist je dat voeding en leefstijl invloed heeft op deze schommelingen?

Zo hebben de vrouwen in de Blue Zones helemaal geen last van overgangsklachten. Dit komt omdat zij anders eten en leven dan de gemiddelde Nederlander. Middels het programma geef ik je alle handvatten mee voor een hormonaal evenwicht zodat je fluitend de overgang doorkomt.

Ik wil juist niet afvallen maar aankomen in gewicht. Kan ik dan wel meedoen?

Ja dat kan. Het programma is er niet op gericht om af te vallen. Het programma richt zich op een gezond gewicht. Aangezien overgewicht veelal het grootste probleem is richten wij hier ons met name op. Maar wil je aankomen in je gewicht dan zullen wij je ook zeker kunnen adviseren en begeleiden. En wist je dat een vetverbranding voor elk mens beter is. Ook als je niet wilt afvallen?

Ik ga tussendoor op vakantie. Is dat een probleem?

Nee hoor, wanneer het programma afgelopen is zul je vast ook nog wel een keer op vakantie gaan. Het is dus juist goed om te zien hoe je op je vakantie toch de meest gezonde keuzes kunt maken (en daarnaast ook heus genieten van de genoegens des levens). Ik kan je tijdens je vakantie adviezen geven zodat je daar ook je hormonen de baas bent en je fit, energiek en gezond voelt. Liever even ‘pauze’ tijdens je vakantie? Ook goed. Het programma kun je in je eigen tempo volgen en blijft een half jaar online toegankelijk.

Ik ben niet zo’n fantastischer eter. Kan ik dan wel meedoen?

Geloof mij. Ik lustte tot voor kort bijna niets en zie mij nu? Een alleseter. Ik geloof dat elke vrouw dat kan. Je zult zien dat je enorm gaat genieten van alles en nooit meer anders wilt. En zit er toch iets bij wat je niet zo lekker vindt? Geen probleem, dan skip je die gewoon.

Ik heb al zoveel geprobeerd, waarom zou dit mij helpen?

Ik snap dat sommige vrouwen door het bomen het bos niet meer zien. Ze doen soms zo hun best maar voelen zich bij tijden nog steeds een verlepte vaatdoek. Je weet niet wat je verkeerd doet, je eet gezond, leeft gezond en toch spelen die verrekte hormonen soms weer op. Inzicht in je hormonen is ontzettend belangrijk. Hormonen bepalen alles. Ik laat jou zien hoe je hormonen voor je kunnen werken in plaats van tegen je. En zodra je dat weet is het easy. Je leert zelf aan welk knopje je kunt draaien om je goed te voelen. Er zijn al enorm veel vrouwen jou voorgegaan en ik heb zoveel mooie reviews ontvangen. Ervaringen als; gewichtsverlies, huidverbetering, stabieler humeur, veel meer energie en het gevoel dat je niet wist dat je je zo goed kunt voelen.

Gun ik mezelf de tijd en investering?

We zijn vaak druk en denderen maar door. Maar als je doet wat je altijd doet, krijg je wat je altijd kreeg. Het is aan jou? Wil jij je fitter, energieker, mooier en gezonder voelen? Dan is deze investering in jouw eigen gezondheid het zeker waard. We investeren wel in ons werk en in het gezin. Waarom dan niet in jezelf? Het is een investering voor de toekomst. Waar je je hele leven profijt van zult hebben.

Ik weet niet of ik de investering er voor over heb?

Klopt, het is zeker een investering. Maar wel een investering in je gezondheid en in je toekomst. Natuurlijk kan ik niet in je portemonnee kijken. Maar wanneer je een nieuwe Iphone, dure spijkerbroek of een nieuwe auto kopen vinden we dat vaak minder lastig dan dat we geld uitgeven aan het lichaam; de tempel van onze ziel. Ik denk altijd; wat heb je aan die fantastische auto, nieuwe iphone of mooie vakantie als jij je niet fantastisch of amazing voelt. Dus beter investeer je eerst in jezelf.