Orthomoleculair voedingstherapeut Ingrid Wassenaar

Ingrid Wassenaar

Hormoon- en orthomoleculair voedingstherapeut

“Mijn wens? Dat alle vrouwen zich weer gelukkig, energiek en sexy voelen. Je hoeft je niet langer vermoeid of futloos te voelen, het kan echt anders!”

Hoi hoi, mijn naam is Ingrid Wassenaar. Geboren in het voorjaar van 1986. Opgegroeid in het Friese Menaldum met mijn lieve ouders en 3 zussen. Een gezin vol met vrouwen en dus ook al jong in contact met de effecten van hormonen. En inmiddels hebben Niels en ik ook een meidengezin gecreëerd met onze twee dochters, Yfke en Jeske 😊

Onverklaarbare kwaaltjes

Zo fit en energiek ik mij nu voel is niet vanzelfsprekend. Jarenlang heb ik veel stress ervaren, slechte voeding genuttigd en was ik alleen maar aan het vullen in plaats van voeden… Ik was uitgeput, moe, en kreeg veel gekke en niet verklaarbare kwaaltjes zoals; haaruitval, (dubbelzijdige) hernia, moeite met afvallen, vocht vasthouden, onregelmatige menstruaties, zwangerschapsdiabetes en burn-out.

Ik liet mijn lichaam in de steek

Een jonge meid hoort oneindig veel energie te hebben en zich happy te voelen in haar lichaam.

Ik was dat niet. Mijn lichaam liet mij in de steek. Zo dacht ik toen. Maar eigenlijk liet ik mijn lichaam in de steek. Ik zorgde niet goed voor ‘m. Hij heeft mij echt wel meerdere signalen gegeven, maar ik begreep dat destijds nog niet.

Ik wilde heel graag hulp. Ik ging van hort naar her met als 1 doel; mij weer energiek en fit voelen. De artsen konden niets voor mij betekenen. Alles was onderzocht en geprobeerd en niets hielp. Dan kom je op straat te staan met de woorden ‘leer er maar mee leven’. Dat kon en wilde ik niet en dus ben ik zelf gaan rondneuzen.

Verstoorde hormoonhuishouding en leefstijl

De rol van voeding en leefstijl op onze hormonen, brein en gezondheid

Ik kwam er al snel achter dat mijn hormoonhuishouding verstoord was (PCOS) en dat dit invloed heeft op alle lichaamsprocessen. Het een staat met het ander in verbinding. Ik ging naar een hormoontherapeut in Amsterdam en zij leerde mij weer baas worden in eigen keuken en over eigen bord. Mijn lichaam kwam weer in balans, viel een paar kilo af, voelde mij fitter en het allerbelangrijkste; mijn gekke kwaaltjes verdwenen. Ik was enthousiast. Maar vroeg mij tegelijk ook af ‘hoe is het mogelijk dat ik dit nu pas weet en nog erger; dat heel veel mensen dit dus nog niet weten? Ik ging veel lezen, volgde de studie hormoontherapeut en orthomoleculair voedingstherapeut en werd nog enthousiaster.

Met mijn voorgeschiedenis als verpleegkundige en mijn jarenlange ervaring als docent binnen de gezondheidszorg is het een fantastische combinatie om mensen te mogen begeleiden in hun reis naar gezondheid.

Visolie gebruiken wel of niet

Weetjes over mij

Weetjes over hormonen
Onvoorwaardelijke liefde voor mijn 2 dochters Yfke en Jeske
Weetjes over hormonen
Feestbeest pur sang
Weetjes over hormonen
Levensmotto “Alles is mogelijk”
Weetjes over hormonen
Ras optimist
Weetjes over hormonen
Soms een groot warhoofd
Weetjes over hormonen
Mijn ‘guilty pleasure’ een heerlijke reep Tony’s chocolade is plus hubba bubba kauwgom
Weetjes over hormonen
Grote passie voor kleding
Weetjes over hormonen
Ik werk nog één dag als docent verpleegkunde op ROC Friese Poort te Leeuwarden
Weetjes over hormonen
Ik heb 3 geweldige zussen (die automatisch ook mijn vriendinnen zijn) en volgens omstanders lijken we op elkaar, waardoor veel mensen vaak in de war zijn
Weetjes over hormonen
Ik tot voor kort geen groente en kip lustte
Weetjes over hormonen
Ik kan niet tegen onrecht
Weetjes over hormonen
Wijntjes drinken met vriendinnen maakt mij heel gelukkig
Weetjes over hormonen
Ik zing altijd en het liefst dans ik ook vaak (beiden kan ik niet, maar ik geniet er wel van)

Opleidingen

  • Verpleegkundige (niet praktiserend)
  • Lerarenopleiding verpleegkunde
  • NLP coach
  • Hormoontherapeut
  • Orthomoleculair voedingstherapeut
  • EMB bloedtest
  • Masterclass ‘vrouwenproblemen’
  • Masterclass ‘schildklier’
  • Stressologie (burn-out, stress coach)