Time to detox!🙌

6 feb, 2022

Time to detox 🙌

De afgelopen 3 dagen heb ik de 3-daagse detox van @freciousslowjuice ondergaan.

Ik zal jullie uitleggen waarom ik zo’n twee keer per jaar een detox kuurtje doe.

Waarom een detox?

Ons lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan vele belastende stoffen uit bewerkte voedingsmiddelen, schoonmaakmiddelen, cosmetica, verpakkingsmaterialen, milieu etc etc.

We hebben een fantastisch ontgiftingsysteem in ons lichaam, elk met hun eigen taak om je innerlijke huisje schoon te houden. Denk bijv aan de lever (met stip op nummer 1), je huid, nieren, darmen, longen, bloed en lymfe.

Door onze hedendaagse voeding en leefstijl draaien onze ontgiftingsorganen overuren.

Ze kunnen de schoonmaak van het lichaam bijna niet meer bijbenen.

Even een pauze in te lassen, zodat je lichaam niet bezig hoeft met toxische stoffen onschadelijk maken.

Tijdens deze ‘pauze’ kan je lichaam een grote schoonmaak houden. En achterstallig werk inhalen.

Daarnaast is dit het moment om even stil te staan bij je eventuele ongezonde gewoontes die er vaak insluipen (dropje na het eten, iets vaker opscheppen dan je eigenlijk wilt) en stimuleert een detox om ongezonde gewoontes los te laten.

Maar ik leef toch al zo gezond?

Yep. Maar ik merkte wel dat ik na de december maand (en door de werkdrukte) weer meer drang naar zoet kreeg. Oorzaak is natuurlijk hormonaal (door stress ga je meer cortiosl aanmaken en dat zorgt weer voor meer snaaibehoefte).

Daarnaast heeft elk (ook gezond) lichaam te maken met afvalstoffen die vrijkomen en worden opgeslagen in vetweefsel.

Ervaring

De vorige keer dat ik de detox onderging had ik meer last van ontgiftingsverschijnselen (koud, hoofdpijn en belabberd gevoel).

Dit had alles te maken met een slechte voorbereiding (direct na de feestdagen. Lees; veel wijntjes en suikers).

Dit keer had ik daar helemaal geen last van. Ik voelde me alle drie dagen fit, energiek en goed.

Het enige was dat ik wat onrustiger sliep (’s nachts komen er ook afvalstoffen vrij).

Ik vond de sapjes lekker en mijn hongergevoel was prima te doen.

Ik had verwacht dat ik het ‘kauwen’ zou missen (ik houd enorm van eten!), maar ook dat viel me 100% mee.

Elke x wanneer ik trek kreeg mocht ik alweer een sapje nemen. Dus top!

Gezondheidsvoordelen van een detox:

  • Je darmen krijgen rust- en hersteltijd omdat er tijdelijk even geen vast voedsel doorheen komt. Oude voedingsresten kunnen zo goed verwijderd worden.
  • Je immuunsysteem krijgt rust. Elke keer als wij iets eten is ons immuunsysteem hierbij betrokken. Niet voor niets wordt er gezegd: ‘Eten doet ontsteken.’
  • Nu je lever niet constant ‘acute brandjes hoeft te blussen’ kan die volop bezig met het afvoeren van de afvalstoffen (opgeslagen in het vetweefsel).
  • Door de kortdurende stressprikkel (vasten) daag je je lijf en brein uit waardoor je lichaam en geest sterker, energieker en gezonder wordt. Je traint je fysieke en mentale stresstolerantie waardoor je in alle situaties weer de juiste energie kan mobiliseren (intermittent living)

Wat kun je merken?

  • Betere weerstand
  • Meer energie
  • Betere conditie huid, haren en nagels
  • Minder opgeblazen gevoel
  • Gezondere eetgewoontes
  • Betere concentratie

Belangrijk om te weten

✔️Het is van belang dat je voorafgaand van de detox al een redelijk gezond eetpatroon hebt > daarom ook niet direct na de feestdagen detoxen. Hierdoor kunnen er te veel afvalstoffen vrijkomen, waardoor je je echt ellendig kan voelen. Daarnaast vind ik het te belastend voor je lichaam en dus niet gezond.

✔️Detox niet als je veel stress ervaart, je niet fit voelt, een eetstoornis hebt of tijdens je menstruatie.

✔️Drink goed tijdens de detox. Maar loop 🚶‍♀️ook regelmatig plus ga vroeg op bed🛌 . Allemaal ter bevordering van de afvoer van de afvalstoffen die vrijkomen. (evt kun je nog je tong schrapen > Lois Lee met kortingscode; ‘ingridglow’ of een massage nemen).

✔️Kauw op de sapjes. Dit ondersteunt je spijsverteringsproces.

✔️De sapjes kunnen je groenten/fruit niet vervangen. Het eten van groenten/fruit is altijd beter en bevat meer vezels, vitamines en mineralen. Een detox van 3 dagen kan geen kwaad.

✔️Wanneer je wilt gaan detoxen kies dan voor een bedrijf dat de vezels, vitamines en mineralen zoveel mogelijk intact houdt (geen supermarkt sapjes!). Frecious kiest ervoor om de sapjes niet te persen, maar maakt gebruik van een schroefpers (hierdoor blijven alle belangrijke voedingsstoffen zoveel mogelijk intact).

✔️Een of twee keer per jaar een driedaagse detox uitvoeren is aan te raden. Ik zou het niet vaker doen.

Mijn ervaring

Ik voel me goed, energiek, helder en met opperste concentratie. Ik ben maar liefst 3 kg afgevallen (maar dit is voornamelijk vocht, dus bind je hier niet op vast 😉).

Mijn opgeslagen afvalstoffen zijn weer uit het lichaam en de korte stressprikkels, door het vasten, heeft mijn gezondheid weer geoptimaliseerd.

Ik kan er weer tegenaan 😊

Wil jij dit ook?

Kijk dan even goed of dit ook voor jou bestemd is (zie punt hierboven; belangrijk om te weten).

Je kunt via https://www.frecious.bio/nl/producten/sapvasten-3-dagen €15,- korting krijgen op je bestelling met kortingscode; FITMETINGRID

Lieve en gezonde groet,

Ingrid

Lees ook

GeZONd zonnen

GeZONd zonnen

De zon is fijn. Meer dan fijn. GeZONd zelfs. Want door de zon maken we belangrijke hormonen en vitamines (vitamine D) aan. Maar wanneer we niet verstandig zonnen, kunnen we ons er ook akelig door voelen. Jij herkent het vast wel; door de warme dagen kun je je...

Hooikoorts

Hooikoorts

Ben jij één van die miljoen Nederlanders die last heeft van hooikoorts klachten? Of ben jij een mogelijke kandidaat om hooikoorts te ontwikkelen? Er komen namelijk jaarlijks veel nieuwe gevallen bij. Zelfs op oudere leeftijd kun jij nog hooikoorts...

Artikel over FAMAZING in Leeuwarder Courant

Artikel over FAMAZING in Leeuwarder Courant

Angelique, Janette en 73 andere vrouwen leren over zelfliefde in Bakkeveen Yoga, ademwerk en leren hoe voeding invloed heeft op hoe je je voelt. Vijfenzeventig vrouwen hielden zich in Bakkeveen de hele dag bezig met zelfliefde. Op het terras van restaurant De...

ONTVANG GRATIS
INGRID’S INSPIRATIEMAILS

In mijn inspiratiemails geef ik tips, inzichten en deel ik handige weetjes over hoe jij de beste versie van jezelf kan worden. Vul hieronder je gegevens in ontvang Ingrid’s inspiratie maandelijks in je inbox!