EMB Bloedtest Friesland

EMB BLOEDTEST

Spoor tekorten aan vitamines en mineralen op

Gezonde voeding en hormonen
Heb jij altijd al een bloedonderzoek willen doen om te kijken of je een tekort hebt aan vitamines en mineralen?
Gezonde voeding en hormonen
Loop je al lange tijd met (vage) klachten maar weet je niet waar dit vandaan komt?
Gezonde voeding en hormonen
Ben je erg moe/futloos, hormonaal uit balans, slaap je slecht, vergeet je van alles, heb je last van je darmen…?

Ik bied in mijn praktijk een Energetische Morfologische Bloedtest (EMB) aan die verschillende verstoringen/problemen in het lichaam kan aantonen.

Wat toont de EMB bloedtest aan?

Bloedtesten in de reguliere zorg kan bloedarmoede, ijzertekort en bepaalde infecties aan het licht brengen. Maar uit het bloed kan véél meer informatie gehaald worden! Een geheel andere (holistische) benadering van een bloedonderzoek kan belastingen én energetische belastingen aantonen. De EMB test kan dit.

Leverbelasting
Darmverstoring
Parasiet- en schimmelbelasting (vaak dé reden van darmklachten)
Adrenale Status (stress, bijnieren, cortisol, etc.)
pH balans (zuurtegraad van je lichaam)
B12-status (word je b12 wel echt opgenomen in de cel?)
Vitaminen panel (denk aan vitamine D tekort, vit C, A, B1, etc.)
Mineralen panel (denk aan magnesiumtekort of zinktekort, etc.)
Vrije radicaal belasting
Spoorelementen panel (denk aan een tekort aan jodium, koper, etc.)
Toxische belasting (te veel gifstoffen in je lichaam)
Virale belasting (virus wat zorgt voor vermoeidheid bijvoorbeeld)
Bacteriële belasting
Pancreasinsufficiëntie (alvleesklier/insulineresistentie)

Tevens worden er reguliere waarden gemeten en geanalyseerd:

Trombocyten (aantal bloedplaatjes)
Rode bloedcellen (erytrocyten)
Witte bloedcellen (leukocyten)
Hemoglobine (Hb, ijzer)en Hematocriet (Ht)
Mean Corpuscular Volume (MCV)en Concentration (MCHC)

Het doel van de bloedtest

Het inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan de klachten of gewoon als een algehele gezondheidscheck.

Bloedonderzoek tekorten

Wat kost een EMB bloedtest?

De kosten bedragen €297,- (inclusief btw en verzendkosten).

Het bedrag is opgebouwd uit de kosten voor de bloedtest zelf (het materiaal en inkoop), verzendkosten, de bloedafname, de analyse door het laboratorium, het toelichten van de uitslag tijdens een consult en het uitwerken van het behandeladvies. Tot slot kun je enkele weken na je consult gratis een webinar volgen waarin ik al je vragen anoniem behandel. (Let op! Tot eind 2022 geldt bovenstaande nog, vanaf 2023 wordt het persoonlijk consult + webinar vervangen door een online groepsconsult).

De bloedtest wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar.

Hoe gaat de EMB bloedtest in zijn werk?

Bloedtest aanvragen Friesland en uitvoeren

Stap 1 (Bloedtest aanvragen & uitvoeren)

Nadat je de bloedtest hebt aangevraagd ontvang je deze binnen 8 werkdagen in huis. De testen worden 2 maal per week verstuurd dus tussen bestellen en bezorgen zitten 3-8 werkdagen. Je neemt vervolgens zelf met een handige prikpen (heel klein prikje) druppeltjes bloed af uit je vinger. Er is maar weinig bloed nodig en je voelt er vrijwel niets van!

Middels een instructiefilmpje (die je via de mail ontvangt) krijg je duidelijk te zien welke stappen je moet nemen om de bloedtest te doen slagen.

* Indien de bloedafname niet goed lukt of je vindt het spannend, dan kan je mailen voor het maken van een afspraak en zorgen wij ervoor dat er bloed bij je afgenomen wordt.

Bloedtest opsturen

Stap 2 (Stuur de bloedtest op)

Vervolgens vul je het bijgeleverde formulier in en als dit alles is gebeurd stuur je de test op naar Praktijk Wiersma (laboratorium waar ik mee samenwerk). Opsturen van de test kan op maandag t/m donderdag (vrijdag t/m zondag niet mogelijk i.v.m. het niet binnen 24 uur kunnen leveren).

Uitslagen bespreken

Stap 3 (Uitslagen bespreken & leefstijl advies)

Terwijl je op de uitslag en het consult zit te wachten ontvang je van mij een E-Book. Zodat je dus zelf al direct aan de slag kunt met de basis tips voor een gezonde voeding en leefstijl.

Na 3 weken krijg ik de uitslag van je bloedtest binnen en op basis hiervan maak ik een persoonlijk advies op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. Tijdens een consult van circa 45 minuten (fysiek op kantoor of digitaal beeldbellen via facetime/teams) bespreken we dit plan.

Je kunt je consult alvast plannen voor 5 weken na aankoop, zodat ik zeker weet dat de uitslag binnen is.  Klik hier voor mijn agenda (Ingrid) ik doe de consulten vaak op woensdag en donderdag. Of klik hier voor de agenda van Irene, zij doet de consulten vaak op maandag, dinsdag en vrijdag. Lees hier meer over Irene!

Tot slot stuur je circa 4 dagen voor je afspraak het ingevulde anamnese formulier retour.

LET OP! Vanaf januari 2023 verandert dit en worden uitslagen besproken in een online consult

Dit wil ik!

Ben jij klaar voor een gezondheidscheck? Wil jij inzichtelijk krijgen hoe je lichaam werkt, welke oorzaken ten grondslag liggen aan je klachten. Of wat je lichaam nodig heeft om (nog) beter te kunnen functioneren?

Macht over je klacht met de EMB bloedtest

Vanaf januari 2023 bieden we onderstaande optie aan

Wat houdt het in?

Met de EMB bloedtest krijg je een algehele gezondheidscheck.

We gaan middels de bloedtest inzichtelijk maken welke mogelijke voedingstekorten, energetische verstoringen en belastingen ten grondslag liggen aan je mogelijke klachten.

Met behulp van de persoonlijke adviezen die je ontvangt kun je je aanpassingen doen in je voeding en leefstijl. Daarnaast worden er adviezen gegeven op het gebied van aanvullende supplementen.

Met de bloedtest leer jij je lichaam kennen en leer je precies wat die nodig heeft en wat liever niet.

Over het algemeen zijn alle disbalansen met voeding, leefstijl en supplementen advies weer terug te draaien.

Pak die regie weer op je lichaam en je gezondheid!

Hoe gaat dit in z’n werk?

 • Je ontvangt thuis de bloedtest, welke je gemakkelijk met een vingerprikje bij jezelf kunt afnemen (met behulp van instructie video). Mocht je het om één of andere reden niet prettig vinden, of lukt het prikken je niet zelf, dan ben je ook altijd welkom bij ons op kantoor.
 • Je ontvangt een uitgebreide anamnese/vragenlijst met verschillende vragen waardoor we je hulpvraag/klachten en gezondheid inzichtelijk kunnen krijgen. Zodat we de juiste oplossingen van jouw klacht bereiken.
 • Wanneer de uitslag van het lab bekend is maken wij een persoonlijk advies plan en deze ontvang je (voorafgaand van het consult) via de mail. Je hebt dan de mogelijkheid om alles tot je te nemen en eventuele vragen te noteren/ of te mailen.

Oke, klinkt goed. En hoe verder?

 • Er is een online groepsconsult waarbij Ingrid informatie zal geven over hoe jij je gezondheid kunt optimaliseren.  Informatie die voor een ieder belangrijk is. En wat voor een ieder telt. Daarnaast zullen er verschillende onderdelen van de bloedtest uitgelicht en behandeld worden. Vanuit de bloedtest zullen de meest voorkomende uitgebalanceerde parameters uitgelegd worden zodat je precies begrijpt wat het inhoudt, wat ermee bedoeld wordt én wat je kunt doen om dit in balans te krijgen en houden.
 • Vervolgens zal Ingrid (persoonlijke) vragen beantwoorden welke via de mail, of direct tijdens de live sessie kunnen worden gesteld. Dit kunnen vragen zijn over de uitslag, maar ook vragen naar aanleiding van de adviezen uit je persoonlijke plan. Vaak zien we dat een vraag van een ander ook ontzettend relevant kan zijn voor jou. Of voor je partner. Of je kind. Je leert van elkaar.
 • Deze online vraag en antwoordsessies ‘Macht over je klacht’ zorgen ervoor dat je meer macht over je klacht gaat krijgen. Dat je precies begrijpt wat de uitslag betekent en wat je kunt doen om macht over je klacht te krijgen. Het implementeren van de adviezen wordt je gemakkelijker gemaakt.
 • De vraag en antwoord sessies worden twee keer in de maand aangeboden. Elke 1e  dinsdag van de maand en  elke 3e donderdag van de maand. Tijdstip: 15.00 uur. De tijdsduur van deze sessies bedragen tussen de 60 en 90 minuten. Afhankelijk van het aantal vragen.

Uhm….ben ik de enige?

“Ik snap dat je denkt dat je de enige bent met gekke klachten. Maar geloof mij, niets is minder waar. De meest voorkomende klachten zijn; vaginale schimmel, hormonale heks, verstoord ontlastingspatroon, laag libido, weinig energie, neerslachtig/depressief.

Voel je dus zeker niet uniek (gek of raar) met je hormonale klachten.”

 

Bonus:

 • Je ontvangt een E-book met concrete basis adviezen om je gezondheid te optimaliseren.
 • Je ontvangt voor 5 dagen gezonde hormoonproof recepten die gemakkelijk te bereiden zijn.
 • Je ontvangt een video hoe je van een suikerverbrander weer een vetverbrander wordt.
 • Je ontvangt een overzicht met Ingrid’s favoriete producten incl een kortingscode.

Extra bonus:

 • Na de vraag en antwoord sessie is er nog een plenaire online terugkom sessie (tussen 8-12 weken) waar je wederom je vragen kunt stellen. Je ontvangt hier een uitnodiging voor. Uit ervaring blijkt dat het stellen tot vragen in combinatie met extra begeleiding ervoor zorgt dat je sneller en effectiever nieuwe gewoontes in je leven implementeert.

Persoonlijk behandelplan + een online groeps consult

Je ontvangt dus bij deze optie een behandelplan op maat. Dit houdt in dat we via de anamnese en de uitslag van het laboratorium de adviezen schrijven op het gebied van voeding, leefstijl en suppletie. Vervolgens wordt er tijdens het webinar nog dieper in gegaan op de uitslag van de bloedtest, wat betekenen de verschillende parameters en de disbalansen. Daarnaast worden er tijdens dit groepsgesprek alle vragen beantwoord.

Het voordeel is dat je van elkaar kunt leren. Er zullen tijdens zo’n groepsbespreking meerdere onderwerpen aan bod komen doordat er verschillende vragen gesteld worden. Uit ervaring weet ik dat mensen dit erg interessant vinden en hier veel van opsteken.

Wat kost het?

Het gehele traject ontvang je voor de prijs van €397