Sap detox voor een gezond lichaam

Voeding en hormonen

Visolie gebruiken wel of nietAfgelopen dinsdag ben ik begonnen met een sapdetox kuur om mijn lichaam even rust te geven. Door de drukke december maand, veel stress ivm studie, wijn, chocola en veel suiker speelt de PCOS weer op. Mijn huid weer onrustiger, menstruatie die weer uitbleef en non stop behoefte aan suiker. En hier dus ook af en toe aan toe gegeven. Mijn alvleesklier heeft het weer zwaar te verduren gehad. Constante aanmaak van insuline om die bloedsuiker maar naar beneden te krijgen en de lever die overuren maakt om al die giftige stoffen maar te kunnen verwerken. Tijd om mijn spijsvertering dus even rust te geven.

3 Dagen sap detox: hoe was dat?

Via frecious slowjuice bestelde ik de sapjes. Je krijgt ze bevroren binnen, de groente wordt geschroefd in plaats van geperst en hierdoor blijven de meeste vitamines, mineralen en vezels intact. En dit vind ik dus erg belangrijk, want anders kun je net zo goed water gaan drinken!

Ik zal mijn ervaringen met jullie delen. Dag 1 ging prima. Nergens last van, geen honger of behoefte om te kauwen. Je mag gelukkig om de 2 uren een sapje nemen dus tegen de tijd dat ik honger kreeg mocht ik gelukkig alweer een nieuw sapje. Dag 2 begon goed maar rond het middaguur begon ik wat slap te worden. Daarnaast had ik het koud en beetje hoofdpijn. Dit is de fase dat je lichaam aan het ontgiften is. Rust en goed drinken is dan erg belangrijk. Omdat ik het vrij druk had was dat geen optie. Wel heb ik ervoor gezorgd goed water te drinken, zodat afvalstoffen afgevoerd kunnen worden. Plus een dekentje over me heen, zodat niet alle energie in het warm houden van mijn lichaam gaat zitten. Dag 3 begon niet zo goed. Ik had de avond ervoor tot laat gewerkt en ik vermoed dat dat meespeelt. Ik werd wakker en was gelijk duizelig. Ik heb een banaan gegeten en hierna ging het gelukkig weer beter. De rest van de dag gewoon de sapjes genomen en dit ging top. Ik voelde mij erg goed, maar had enorme drang naar eten kauwen. Dus wat was ik blij dat dag 3 voorbij was en ik weer kon eten.

In januari zijn de shakes in de drogisterijen allemaal uitverkocht. Massaal wil Nederland zo snel mogelijk afvallen. Pfff dikke respect voor mensen die weer zijn gestart met shakes… Ik kan het niet, maar zou het ook echt niet willen. 3 dagen groente sapjes oké. Doel is reiniging lever en fit en energiek voelen. En dat gebeurd ook. Maar je doe je dit veel langer dan gaat je lichaam bouwstoffen missen. Die kun je niet opvullen met shakes of sapjes. Die haal je uit gevarieerd eten. Zonder die bouwstoffen krijg je haaruitval, broze nagels, vermoeidheid, doffe huid, slaapproblemen, darmproblemen, noem maar op! Ik promoot dus niet deze sapjes als vervanging van je voeding. Wel als detox of als aanvulling. Want hoe vaak haal jij nu werkelijk die 500 gram groente per dag? Als aanvulling kun je dan bijvoorbeeld dagelijks een flesje groentesap nemen, zodat je meer groente binnen krijgt.

Afgevallen met sap detox

Mijn resultaten: ik ben 2,2 kg afgevallen; dit komt omdat je lichaam vet gaat verbranden, hij gaat op z’n reserves draaien. Mijn huid is niet anders dan anders, maar sommigen krijgen ook pas na aantal dagen echt goed resultaat. Ik voel me fit, energiek en slaap ontzettend goed!!! Dus wil je een goede detox, dan raad ik je deze sapjes zeker aan, maar daarna gezond en gevarieerd eten voor de rest van je leven is nog veel belangrijker!

Wil je dit ook ervaren of kennis maken met de producten van Frecious Slow Juice? Gebruik de kortingscode ‘FITMETINGRID’ en ontvang 15 euro korting op je eerstvolgende bestelling.

Dit is de detox die ik heb ondergaan. Maar de kortingscode geldt voor alle producten van Frecious!

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Leef jij volgens je cyclus?
Volgend bericht
Wat is insulineresistentie en wat doe je eraan?
Wat te doen tegen stemmingswisselingen en PMS

Ingrid Wassenaar

Mijn naam is Ingrid Wassenaar en ik ben hormoontherapeut en orthomoleculair voedingstherapeut. Het is mijn missie om jou te laten inzien hoe belangrijk goede voeding en leefstijl is en wat voor geweldig resultaten een gezonde leefstijl heeft op je lichaam en je hormoonhuishouding. In mijn blogs lees je over hormonen, leefstijl, gezonde voeding en de invloed daarvan op onder andere klachten als PCOS, PMS, stemmingswisselingen, insulineresistentie en psychologische klachten. Lees hier meer over mij.

Meer lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.