Introductie

Welkom bij de online training ‘Hormonen de baas. Tijdens deze online training ga ik met je aan de slag om ervoor te zorgen dat je alle handvatten krijgt om je hormonen de baas te worden en blijven.

LET OP! De eerstvolgende start van de cursus is op 20 juni. Vanaf dan zal de cursus ook open gaan.

“Probeer te begrijpen hoe je hormonen samenhangen en met elkaar samen te werken. Alleen dan weet je wat er aan de hand is en hoe jij het beste kunt ingrijpen.”

Omega 3 vetzuren visolie slikken

Ik ben Ingrid Wassenaar, hormoontherapeut en orthomoleculair voedingstherapeut met een verpleegkundige achtergrond. Daarnaast geniet ik van het leven en woon ik samen met Niels en hebben we twee prachtige meisjes, Yfke (8 jaar) en Jeske (5 jaar). Het is mijn doel om middels dit 10-weekse programma jouw hormonen (weer) in balans te brengen, om het leven te leiden dat je wilt en met de energie, het humeur en het lichaam dat je verdient.

Een tijd geleden stond ik op het punt waar jij nu staat.

Ik was mezelf aan het vullen in plaats van voeden, ik was moe en opgebrand, mijn cyclus bleef weg en ik kreeg de ene naar de andere gekke kwaal.

Ik had geen idee hoe dit kon. Kreeg zwangerschapsdiabetes, rug hernia’s en PCOS; domme pech noemden de artsen het. Toch kwam ik op een gegeven moment op een punt dat ik dit niet meer geloofde. Domme pech? Er is altijd een reden voor je klachten. Ik ging op onderzoek uit en kwam al vrij snel terecht bij de hormoonhuishouding. Er ging een wereld voor me open.
Maar tegelijkertijd vroeg ik me ook af; hoe is het mogelijk dat nog niet meer vrouwen dit weten?? En als ik nu zoveel mogelijk vrouwen kan en mag informeren over de belangrijkste tools die er zijn om je hormonen weer in balans te krijgen, dan kunnen we ons als vrouw dus echt veel energieker, fitter, sexy’er en gezonder gaan voelen??

Het is mijn missie geworden. Ik wil dat elke vrouw de beste versie van zichzelf gaat worden, weer gaat shinen en zich energiek en verdomd sexy gaat voelen 😊

In dit 10 weekse hormonale programma neem ik je mee in de wereld van hormonen, voeding, suppletie, gezondheid en leefstijl.

Visolie bestellen

Waar komen al die hormonale klachten vandaan?

Wat mij opvalt is dat een hoop vrouwen zoals jij en ik proberen alle ballen hoog te houden. Nu hebben we vaak ook geen keuze in deze maatschappij waar zoveel van ons verwacht wordt. We willen een leuke vriendin zijn, goede partner, hardwerkende collega, lieve moeder en daarnaast ook nog het liefst slank, knap en afgestijld.

Je vergeet echter vaak om naar jezelf te luisteren. Je mist signalen die je lichaam je geeft. En je dendert maar door. Heel lang gaat dit goed. Er is voldoende adrenaline om jouw erdoor te loodsen. Maar wanneer dit te lang duurt ontstaat er chronische stress.

Je eet dan misschien gezond (of niet) en denkt gezond te leven, want je volgt allerlei tips en adviezen op, neemt wellicht supplementen, maar je leefstijl heeft geen positieve invloed op je lichaam en je hormonen.

Is het herkenbaar dat je je niet beter voelt?

Middels dit programma krijg je inzicht in alle factoren die van belang zijn voor om jouw hormonen weer de baas te worden. Je zult merken dat wanneer je je hormonen de baas bent eigenlijk alles vanzelf gaat.

Ik ben ongelofelijk blij om vrouw te zijn. Een vrouw is sexy en nooit saai. We hebben te kampen met ongelofelijk veel hormonale schommelingen (for example; een man heeft in zijn hele leven evenveel hormonale schommelingen als wij in een maand).

Maar ik kan er zo naar en verdrietig van worden dat er zoveel vrouwen zijn die zich niet op en top vrouw voelen. Vrouwen die opgebrand en uitgeblust zijn, weinig energie en uithoudingsvermogen ervaren. Vrouwen die hun dromen en ambitiies niet nastreven omdat ze niet in hun kracht staan.

Ik houd niet van het woordje moeten, maar nu zeg ik het toch: Dit MOET anders. De tijd is voorbij dat je je gezondheid en je vrouw zijn niet serieus neemt. De sleutel ligt in jouw eigen handen. Heel dichtbij dus. Ik reik je de handvatten aan en jij kunt ze nu met beide handen aangrijpen. De regie weer over je eigen gezondheid, lichaam en hormonen krijgen. Hoe fijn klinkt dat?
Ik beloof je: Je kunt veel meer dan je denkt. Soms is het even lastig en anders en wennen. Maar als ik het kan, kun jij het ook!

Zorg dat je fit bent voor de toekomst die nog voor je ligt en maak je dromen waar. Iedere reis begint met een eerste stap. Ga je mee?

Wat gaat dit 10 weekse programma jou brengen?

Je krijgt inzicht in je hormonale stelsel en leert de oorzaak van jouw hormonale disbalansen herkennen
Je leert mijn persoonlijke hormoongeheimen
Je leert de grootste hormoon verstorende keuzes herkennen
Je begrijpt eindelijk hoe hormonen werken
Je weet precies welke stappen je kunt nemen om je hormonen weer in balans te krijgen
Je ervaart weer meer energie
Je gaat je weer lekker in je vel voelen
Je menstruatieklachten verdwijnen
Je stemming wisselt niet meer zoveel en je humeur knapt enorm op
Je leert hoe je kunt afvallen zonder op een streng dieet te moeten
Meer rust in je lijf en leven
Je ervaart geen hormonale schommelingen meer
Je zin in seks komt terug
Je snaaibuien en zin in zoet verdwijnen
Je spijsvertering optimaliseert en het opgeblazen gevoel verdwijnt
#Label

Wat houdt deze training in?

  • 10 modules met ieder een eigen thema. De modules bevatten informatie, opdrachten en hormoonproof weekmenu’s.
  • 2 maal is er een Q&A waarin ik jullie vragen beantwoord. Deze Q&A zal via Webinargeek gegeven worden. Ga naar deze link om te bekijken: https://ingrid-wassenaar.webinargeek.com/hormonen-de-baas-live-coachcall-q-a. Wanneer het je niet lukt om erbij aanwezig te zijn; ik sla het webinar op zodat je het zelf op een later tijdstip kunt terugkijken. Vragen kun je vooraf bij mij inleveren en deze zal ik tijdens het webinar beantwoorden. Stuur je vraag naar info@ingridwassenaar.nl met als onderwerp ‘Vraag Q&A’.
  • Je kunt de training volgen op de tijden wanneer het jou uitkomt.
  • Na 10 weken zou je met de aandacht en tijd die je in de training investeert, je lichaam en hormonen beter kennen en ervoor kunnen zorgen om in balans te blijven in uitdagende tijden.

Je ontvangt de training digitaal, maar sommigen vinden het fijner om het naast digitaal ook schriftelijk te hebben. Dit kan. Je kunt de modules printen en in een map doen. Kijk wat voor jou fijn werkt.

Daarnaast kun jij per les aangeven of je de les voltooid hebt. Zo kun je goed zien waar je bent gebleven en daar de volgende keer van start gaan!

De materialen blijven 6 maanden voor jou toegankelijk. Herhaling is belangrijk! Gebruik die 6 maanden dus gerust om de training nog eens te herhalen.

Heel veel succes en vooral ook plezier met de nieuwe kennis die je op gaat doen!

Veel liefs en een gezonde groet,
Ingrid Wassenaar

Gezondheidsklachten en gezonde voeding