Covid. En nu?

Hormoonbalans

Covid! En nu? Deze vraag krijg ik ontzettend vaak. Laten we vooropstellen dat een gezond lichaam een sterker immuunsysteem heeft en dus beter een virus kan killen. Dat maakt dat ik preventieve gezondheid zo belangrijk vind.

Als je op dit moment geveld bent door Corona is het volgende aan te raden. Om zo je immuunsysteem te optimaliseren én een sneller herstellend vermogen te creëren:

Dit kan je helpen:


❥ Vitamine C. Dé must tijdens een virale infectie. Tijdens ziekte elk uur een capsule nemen. Gebruik code Ingrid10 voor 10% korting bij Vitakruid

❥ De Immunozyme Forte van Energetica natura bevat een brede samenstelling ter ondersteuning van het immuunsysteem. Het bevat onder andere probiotica en verschillende vitamines en mineralen. Waaronder zink, selenium en C, en B-vitamines. Dit supplement is een ware boost voor je immuunsysteem.                                                                                                    
❥ Visolie. Visolie zit boordevol Omega3 vetzuren en dit is nodig om je ontstekingsactiviteit in het lichaam te remmen. Omega6, wat we in overvloed krijgen werkt juist ontstekingsbevorderend. Omega3 vetzuren kunnen nuttig zijn in zowel de bescherming tegen infectie, als in de herstelperiode na een COVID besmetting. 

❥ Floracare Omdat 75% van je immuunsysteem wordt bepaald in je darmen. 

❥ Ribus Nigrum. Geweldig voor je immuunsysteem en haalt virus restjes uit de cellen. Gebruik code Ingrid10 voor 10% korting bij Vitakruid

❥ D3/K2 van Eqology of Energetica Natura. Zowel preventief als curatief.   Uit onderzoek blijkt dat het grotendeel van de mensen op IC met COVID een lage vitamine D had. 

❥ Selenium. Er is een verband tussen een tekort aan selenium en heftigere COVID klachten. Eet dagelijks 3 paranoten (rijk aan selenium!).

❥ Jodium. Dit mineraal is nodig om bacteriën, virussen en schimmels te lijf te kunnen gaan. Om aan je dagelijkse portie jodium te komen kun je de  volgende jodiumrijke voedingsmiddelen toevoegen aan je voedingspatroon: Vis, ei, zeewier, brood, kelp. 

Bij heftige klachten of restverschijnselen:
❥ Lactoferine. Een van de oorzaken van restklachten na Covid is dat het virus nog niet volledig is opgeruimd door het immuunsysteem. Lactoferrine is een lichaamseigen eiwit dat kan helpen een virus op te ruimen. 3 x daags 400 mg.

Wees lief voor je lichaam en je lichaam zal lief zijn voor jou. Preventief goed voor jezelf zorgen betekent dat je lichaam ook tijdens Corona alle kracht en energie heeft om dat virus te killen! 

Dit artikel delen:

Vorig bericht
Time to detox!🙌
Wat te doen tegen stemmingswisselingen en PMS

Ingrid Wassenaar

Mijn naam is Ingrid Wassenaar en ik ben hormoontherapeut en orthomoleculair voedingstherapeut. Het is mijn missie om jou te laten inzien hoe belangrijk goede voeding en leefstijl is en wat voor geweldig resultaten een gezonde leefstijl heeft op je lichaam en je hormoonhuishouding. In mijn blogs lees je over hormonen, leefstijl, gezonde voeding en de invloed daarvan op onder andere klachten als PCOS, PMS, stemmingswisselingen, insulineresistentie en psychologische klachten. Lees hier meer over mij.

Meer lezen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Dit is een verplicht veld
Dit is een verplicht veld
Geef een geldig e-mailadres op.
Je moet de voorwaarden accepteren voordat je het bericht kunt verzenden.